Öl är bra till mycket

Öl är bra till mycket. Inte nog med att den är god att dricka som den är, eller att kombinera den med mat eller snacks, så går det även att laga mat med öl, samt att det finns faktiskt en hel del husmorstips som har med öl att göra. Det är bra att ha för vana att spara slattarna av ölen. Det går att göra allt från att polera trämöbler, rengöra smycken till att liva upp håret med det.

Smarta husmorsknep med öl

Om du har guldsmycken, så kan du göra rent dem med öl. Blötlägg dina guldsmycken i en skål med öl och låt dem ligga i en stund. Skölj sedan av dem med vatten och torka torrt. Den naturliga surheten i ölen rengör smyckena och hjälper till att skapa glans i metallen.

Öl är även en bra ingrediens i ansiktsmask: Blanda 1 tesked öl, 1 tesked yoghurt, 1 tesked olivolja, 1 äggvita och 1 tesked mandelextrakt. Applicera sen smeten i ditt ansiktet och låt verka i 15 minuter.

Om du suttit en kväll, med vänner, och druckit öl, så kanske du har en del slattar kvar. Spara dessa i en kanna och häll det sedan över gräsmattan. Det fungerar väl som gördningsmedel.

Öl kan du även ha i fotbadet. Varför inte klicka här, hitta ett casino, sen hälla upp en balja med hett vatten, addera en halv burk öl i ditt fotbad och låt fätterna ligga i cirka 15-20 minuter. Jästen i ölen verkar mjukgörande för fotsulorna och alkoholen har en antiseptisk inverkan.

Andra saker du kan göra med öl är att polera trämöbler då det ger en fin glans. Du kan även ha det i håret. 

Öl har hälsofördelar med

Öl har även en hel del hälsofördelar har det visat sig. Bland annat kan öl minska stress. Då är det öl i måttliga mängder du ska dricka. I ölen finns proteiner, B-vitaminer, fosfor och magnesium, till selen, järn, niacin och riboflavin. Dessa komponenter spelar alla en stor roll för att ge styrka till kroppen och hjälpa till att förbättra blodcirkulationen i hjärnan. På grund av detta kommer människor som känner sig stressade må lite bättre efter en öl eller två.

Öl förbättrar även blodcirkulationen. Dess innehåll bidrar till att öka det goda kolesterolet, vilket förbättrar blodcirkulationen. Även antioxidanterna i ölen bidrar till att göra blodflödet smidigare.

Öl innehåller för övrigt inte bara en massa vitamin B, utan även pantotensyra, kolin, tiamin och niacin, så den är som rena rama multivitamin-drycken.

Sen är det ju gott att dricka med

Ölen är som sagt även god att dricka. Antingen bara som den är eller att man lagar mat eller ställer fram snax. Det går att kombinera olika ölsorter med olika sorters mat, som jag har skrivit om tidigare. Det förhöjer ölet ännu bättre. 

Sen kan man laga mat med det, inte bara kycklingen jag delat tidigare, utan en mängd med saker. Framöver kommer jag dela fler recept för er att testa!

3 Nov 2020