Konsten att hälla upp öl

Det finns olika sätt att hälla upp en öl och här får du tre olika sätt att göra det på, som alla tre ger olika smakbilder på ölet. 

1. Luta glaset

När du ska hälla på detta sätt så ska du luta på glaset och hälla ner sakta utmed glasets kant. Det som är målet här är att behålla mycket av kolsyran i ölet.

2. Ställ glaset plant

Se till att ställa ditt glas plant på ett bord. Sedan häller du i öl mitt i glaset från cirka 5-10 centimeters höjd. Detta sätt gör att det är mycket skum och aromer som frigörs och det ger dig ett öl som doftar samt att det får en mjukare kolsyra.

3. Luta och håll glaset plant

Det tredje sättet är att kombinera 1an och 2ans sätt att hälla. Börja med att luta glaser och hälla försiktigt utmed kanten. Sedan så håller du det plant och häller i mitten av glaset. Detta  frigör aromer och smak, men du har även kolsyra kvar i ölet.



 

27 jul 2018